Fejlfinding en Dead Computer

July 17

Fejlfinding af en død PC er en rimeligt simpel proces, som kræver teknikeren til at følge flere skridt til at isolere den sandsynlige årsag til fiasko, og derefter erstatte den del med en kendt god en. For at hjælpe med processen, vil computere give et fingerpeg, teknisk benævnt bip koder, medmindre systemet er fuldstændig uarbejdsdygtig, i hvilket tilfælde en dele bytte proces, der begynder med strømforsyningen, er den eneste fremgangsmåde.

Identifikation af symptomer

Den fejlfinding proces begynder med at trykke på afbryderen på et system, der er slukket. Vær især opmærksom på præcis, hvad der sker, når kontakten er trykket ned. Er blæseren starter? Hvis ja, er der noget på skærmen? Hvis ikke, hører du et enkelt bip? Flere bip? Hvis du hører en række bip skrive ned, hvor mange lange, hvor mange kort og i hvilken rækkefølge de bip præsenterede sig selv.

Første Diagnostic Path

Det overvældende flertal af den tid, du trykker på afbryderen og intet sker eller ventilatoren kan høres, men der er ingen bip og ingen video, strømforsyningen er suspekt. Selv om det er muligt at anvende en voltmeter til at kontrollere strømforsyningens spænding, de fleste teknikere finde at erstatte strømforsyningen med en kendt god enhed er den bedste fremgangsmåde. Før udskiftning af strømforsyningen, sikre, at alle brædderne sidder korrekt i deres slots på bundkort. Dette gælder især i tilfælde, hvor et system er blevet afsendt, skal du sørge for, at alle kabler er placeret korrekt så godt.

Anden Diagnostic Path

Ved tilfælde, hvor en bip-kode høres, når der trykkes på afbryderen, er det vigtigt at identificere nøjagtigt, hvad BIOS bundkortet er udstyret med. Fjern sidepanelet fra tilfældet og find BIOS chip. Det vil have en mærkat på det, der siger enten Phoenix, Award eller AMI. (Ved fejlfinding en Apple-system, BIOS er altid Apple.) Nu henvises til Computerhope hjemmeside for at identificere, hvad bip-koden fortæller dig. For eksempel på et system, der er udstyret med Award BIOS, en lang og to korte bip indikerer en fejl i videoen delsystem enten et dødt grafikkort eller eventuelt en, der ikke sidder i holderen korrekt.

Tredje Diagnostic Path

Tag alle drev og fjerne alle unødvendige add-on kort fra systemet. Tryk på afbryderen. Hvis der ikke sker noget, og du har allerede udskiftet strømforsyningen, bundkort og CPU er mistænkte. Det anbefales, at bundkortet og CPU erstattes som en enhed, fordi erstatte en del eller det andet skaber en risiko for en defekt del dræbe den nye, udskiftningsdel.