Sådan fjernes en trojansk hest fra en computer

December 19

Trojanske heste er en grim form for computervirus, der er dette navn, fordi de skaber en "bagdør" i edb-systemet ved at indtaste i en anden skikkelse som et spil, e-kort eller anden e-mail vedhæftet fil. Selvom det ikke altid ondskabsfuld selv, som vira er, trojanske heste kan tillade hackere at indtaste dit system og gøre alvorlig skade. Mens den bedste måde at undgå trojanske heste er aldrig at downloade noget, der ikke kommer fra en pålidelig kilde, infektioner ske. Hvis dit antivirusprogram pludselig popper op med den gruopvækkende meddelelse om, at din computer er blevet inficeret med en trojansk hest, ikke panik. Tage disse trin for at fjerne det så hurtigt som muligt.

Instruktioner

1 Opdater din antivirus-software til den nyeste definitioner. Virus og trojanske heste bliver hele tiden udvikles og muteret, så selvom dit antivirusprogram fortalte dig den trojanske var til stede, er det sikrest at sikre at du har de mest aktuelle virusdefinitioner rådighed.

2 Disable "Systemgendannelse" på din computer. Dette sikrer, at den trojanske ikke ved et uheld sikkerhedskopieret. Metoden til at deaktivere Systemgendannelse vil variere afhængigt af hvilket operativsystem du bruger. I Windows XP skal du gå til menuen "Start", højreklik på "Denne computer" og klik på "Egenskaber". Klik på fanen "Systemgendannelse", og sluk derefter systemgendannelse.

3 Kør dit antivirusprogram. Hvis programmet finder den trojanske, gør det muligt at karantæne og slette den. Hvis programmet finder den trojanske men er ude af stand til at slette det, skal du genstarte computeren i fejlsikret tilstand, og gentag antivirusprogram. Dette skulle give dig mulighed for at fjerne den trojanske sikkert.

4 Genstart computeren i normal tilstand og køre en anden virusscanning. Hvis der registreres noget, re-aktivere systemgendannelse.

5 Sørg for at din antivirus program har de nødvendige niveauer af hjemmehørende beskyttelse til din computer. Det bør overvåge computerens filsystem, samt e-mail og netværkstrafik, for at forhindre skadelig software i at trænge ind dit system. Avast og AVG er to ofte anbefalede programmer.

TIPS

  • Du kan se op nogen bestemt Trojan på Symantecs Threat Explorer. Sitet sporer de mest almindelige aktuelle virus og trojanske heste og tilbyder specifikke fjernelse instruktioner.
  • Altid holde en backup af dit system. I tilfælde den trojanske gør for meget skade, og kan ikke fjernes, kan det være nødvendigt at geninstallere operativsystemet.

relaterede artikler