Sådan ændres DataGrid Farve i VB6

April 21

Sådan ændres DataGrid Farve i VB6


Brugere gerne se data på en organiseret og let tilgængeligt format. Microsoft DataGrid-kontrol gør netop det. Det er en kontrol, der viser data i en kolonne og række format, ligesom et Excel-regneark. Dataene findes i databasen tabellen i kolonner og rækker samt; derfor DataGrid gør det nemt for brugerne at se og redigere dataene. Den DataGrid kontrol har egenskaber, der kan indstilles på design-tid eller køre-tid. indstillinger Design tid vises, når brugeren først ser på skærmen. Ændringer i løbet af run-time ske øjeblikkeligt, mens brugeren arbejder i programmet.

Instruktioner

1 Føj DataGrid til din VB projekt ved at vælge "Project" og derefter "Components".

2 Vælg "Microsoft DataGrid Kontrol 6.0 (OLEDB)" fra listen over tilgængelige komponenter og klik på knappen "OK" for at gemme dine ændringer og lukke skærmen. Den DataGrid vil nu være i din værktøjskasse.

3 Vælg DataGrid kontrol fra værktøjskassen, og slip den på din VB formular. Den DataGrid vil ligne en database tabel eller et Excel-regneark.

4 Indstil egenskaberne for hvordan du ønsker kontrollen til at se nu. Dette er, hvordan brugeren vil se data, når de først ser DataGrid.

5 Ændre baggrundsfarve på DataGrid, når brugeren klikker på det ved kodning "DataGrid1.BackColor = vbNewColor" i "DataGrid1_Click ()" subrutine hvor "DataGrid1" er navnet på den kontrol på formularen og "vbNewColor" er den nye baggrundsfarve. Baggrundsfarven ændringer for hele kontrol og "DataGrid1.Refresh" vil gøre det øjeblikkeligt synlig for brugeren.

6 Ændre tekst farve DataGrid, når data ændres ved kodning "DataGrid1.ForeColor = vbNewColor" i "DataGrid1_RowColChange ()" subrutine. Koden udfører efter en værdi inden for DataGrid ændres og mister fokus. Teksten til hele indholdet af DataGrid vil blive ændret til "vbNewColor" efter "DataGrid1.Refresh."


relaterede artikler