Hvad er forskellen mellem C ++ & Visual Basic?

May 29

Takket være sin objektorienteret redesign og efterfølgende evolution, Visual Basic deler nu meget til fælles med C ++, men de to sprog, der blev skabt til forskellige formål, blev aldrig til hensigt at være indbyrdes udskiftelige. Der er flere vigtige forskelle mellem dem.

Et Platform vs flere

Visual Basic skal udarbejdes og køres på en version af Microsoft Windows-operativsystemet. C ++ compilere findes på næsten alle moderne operativsystem.

Læsbar vs Cryptic

Visual Basic syntaks mere ligner et naturligt sprog, det meste af det tyde af endnu en novice. Syntaksen for C ++, mens ikke så reservedele som dens stamfader C, er velsagtens endnu mere kryptiske.

Pointers vs Managed Code

Bare et hak over maskinkode, C ++ har konstruktioner kaldes "pointers", som giver mulighed for direkte adgang og allokering af hukommelse. Det betyder, at koden kan være hurtig og effektiv, men også fyldt med invaliderende fejl og sikkerhedsrisici. Visual Basic, på den anden side, løber inden .NET Framework. Dette miljø styrer hukommelse tildeling og styrer adgangen til systemets ressourcer, hvilket i høj grad reducerer fejl, memory leaks og sikkerhedsrisici. Selvom hurtig og effektiv, Visual Basic aldrig kan være så hurtigt som ikke-styret C ++.

Multipel nedarvning vs Interfaces

C ++ tillader en klasse til at udlede fra flere stamklasser; Visual Basic ikke, men i stedet bruger Java-lignende grænseflader til at få de fleste af fordelene ved multipel nedarvning med ingen af ​​ulemperne.

Delegerede og begivenheder

Visual Basic indeholder Event erklæring og delegerede type bedre arbejde med event-baseret arkitektur af grafiske brugergrænseflader og webformularer. C ++ har ingen sådanne værktøjer.


relaterede artikler