Hvad skal bruge til at se en AVI-fil videoklip?

March 27

AVI er et filformat skabt af Microsoft til lagring af lyd og video information. Afspilning af en AVI-fil på din computer kan være ligetil, afhængigt af typen. Fordi det er blot en "container" format, skal du bruge de samme audio og video codecs, der er installeret på computeren, der blev brugt til at skabe den kodning af filen.

Åbning af fil

Uanset om du har en pc eller en Mac, er den letteste ting at gøre blot forsøge at afspille filen, som du ville enhver videofil. Mest sandsynligt, du har enten Windows Media Player eller QuickTime Player installeret på din computer. Når du dobbeltklikker på filen, bør det åbne op i afspilleren, som du har valgt at være din standard medieafspiller. Hvis det vil ikke åbne, hvis der er en fejl i at åbne den, eller hvis kun lyddelen af ​​filen spiller, du bliver nødt til at regne ud, hvordan filen er komprimeret.

Finde ud af Codecs

Et codec er et program, der koder for en video, typisk for at gøre det mindre for nem transmission eller lagring, og afkoder det, så det kan afspilles. En AVI-fil kan kodes med mange typer af codecs. Populære typer af video codecs er MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, DivX og XviD. Der er også lyddelen af ​​AVI filen.

Der er to nemme måder at finde ud, hvilken type codec er nødvendige for at afspille AVI-fil. Den første måde er at se på filens egenskaber. For at gøre dette på en pc, skal du højreklikke på AVI-fil, og vælg "Egenskaber". Klik på fanen "Summary". Under afsnittet "Video", vil det vise, hvad slags "video kompression" blev brugt til at gøre filen. Under afsnittet "Lyd", vil det vise den "lydformat". Du kan så gøre en søgning på internettet for disse typer af filer til at bestemme de korrekte codecs du skal installere på din computer. Processen svarer på en Mac, kun du har brug for at højreklikke og vælge "Get Info".

En anden måde at bestemme, hvilken type codecs, der er nødvendige for at afspille AVI-fil på en pc er at bruge et software program, der er lavet til denne opgave. GSpot og MediaInfo er populære freeware programmer, der finde ud af codec, der bruges til at gøre filen samt hvis din computer har de korrekte codecs installeret for at afspille filen.

Installation af Codecs

Når du regne ud de nøjagtige video og audio codecs, der er nødvendige for at afspille AVI-fil, skal du downloade og installere dem. Sørg for, at du kommer til en officiel side i selskabet, der skabte codec eller en betroet websted for software downloads.

En anden mulighed er at downloade et alternativt medieafspiller, der omfatter næsten alle de fælles codecs anvendes til at kode og afspille en AVI-fil. En af de mest populære af disse er VLC media player fra VideoLAN. Du skal blot downloade afspilleren og installere den. Når det er installeret, kan spilleren bruges til at åbne og spille næsten hver AVI-fil. På en pc, kan du enten højreklikke på filen, vælge "Åbn med" og derefter klikke på "VLC Media Player" eller indstille VLC media player som din standard-afspiller. Denne spiller er også tilgængelig til Mac, eller du kan kontrollere QuickTime plug-ins på Apples websted for at afgøre, om der er en plug-in til den nødvendige codec. Et alternativ til VLC media player er MPlayer.


relaterede artikler