Sådan oprettes Træk og slip funktion i Flash CS5

January 12

Sådan oprettes Træk og slip funktion i Flash CS5


Træk og slip-funktionen kan tilføje interaktivitet til din Flash CS5 projekt. Det giver brugerne mulighed for at afhente objekter i din Flash-film og at slippe dem, hvor de vil. Funktionen kan sætte en kreativ spin på elektroniske lykønskningskort ved at tillade modtageren at pynte deres egen snemand eller fylde Julemandens kane. Det er også nyttigt for at skabe interaktive spil. Flash CS5 adskiller sig fra tidligere versioner i at den bruger Actionscript 3 til kode i stedet Actionscript 2.

Instruktioner

1 Klik på "Window" og "Workspace" i hovedmenuen, og sørg for, at "Essentials" har en check ved siden af. Vælg "Reset Essentials".

2 Klik på "Indsæt" og "Ny Symbol" i hovedmenuen. Opret et navn til din symbol og vælg "Movie Klip" fra drop-down menuen mærket "Type".

3 Klik på "Rektangel Tool" i værktøjskassen langs højre side margin. Tegn et rektangel til din nye symbol.

4 Vælg "Scene 1" fra toppen af ​​din scene område for at afslutte symbol-redigeringstilstand. Opret to nye lag i fanebladet tidslinjen under scenen. Mærk det første lag "Handlinger" og den anden "Rektangel".

5 Vælg den første keyframe af "Rektangel" lag under tidslinjen. Vælg "Library" fanen til højre for scenen, og træk filmklippet symbol, du gjorde på scenen.

6 Klik på symbolet på scenen for at markere det. Vælg "Egenskaber" fanen ved siden af ​​biblioteket. Navngiv din symbolet "Rectangle_MC" i toppen, hvor det er mærket "Instans Name" under "Egenskaber".

7 Vælg den første keyframe af "Handlinger" lag under tidslinjen. Skriv "stop ();" på den første linje og klik på "Enter".

8 Indtast koden "Rectangle_MC.addEventListener (MouseEvent.MOUSE_DOWN, RectangleMove);" på den næste linje og klik på "Enter".

9 Føj koden "Rectangle_MC.addEventListener (MouseEvent.MOUSE_UP, RectangleDrop);" og tryk derefter på "Enter" igen.

10 Skriv "funktion RectangleMove (Begivenhed: MouseEvent): void { '' og derefter hit" Enter "for den næste linie og skriv" book.startDrag (); "Og vende tilbage til den næste linje.

11 Skriv "} ''. At afslutte funktionen Start den næste linje med" funktion RectangleDrop (Begivenhed: MouseEvent): void { '' og derefter hit "Enter" igen.

12 Tilføj "book.stopDrag ();" til den endelige linie. Hit ind og tilføj "} ''.

13 Vælg "Control", "Test Movie", "I Flash Professional" for at teste din film. Vælg rektangel med cursoren til at trække og slippe det.


relaterede artikler