Googles globale ekspansion strategier

August 22

Googles dominans af søgemaskinen industrien, og dens opståen som en konkurrent på smartphone-markedet, er på grund af sin ekspansionsstrategi, samt succes i sin oprindelige søgemaskine produkt. Googles strategi erhvervelse, som er baseret på en filosofi om kun at købe i små nichemarkeder, og kun når det kan ikke producere produktet bedre in-house, har ydet et væsentligt bidrag til sin globale ekspansion, ifølge business analytikere.

Søgemaskine

Når Stanford studerende Larry Page og Sergey Brin lancerede Google i 1998, virksomhedens mission statement meddelte, at dets formål var "at organisere verdens information og gøre den almindeligt tilgængelig og nyttig." Søgemaskinen - Google Search - adskiller sig fra tidligere søgemaskiner ved at kigge efter søgetermer i website tekst og bestilling søgeresultaterne efter relevans. Lanceringen af ​​Google-domæner for lande uden for USA, såsom google.es for Spanien, tillod brugere at kigge efter referencer i deres eget sprog. Dette var starten på at skabe et globalt brand.

Sprog

I maj 2000 Google lancerede de første udenlandske sprogversioner starter med 10 europæiske sprog. I september samme år, det udvides til at omfatte kinesisk, koreansk og japansk. Som en afspejling af Googles virksomhedernes humor, det omfattede også Klingon som et sprog præference, måske i et forsøg for intergalaktisk ekspansion, eller at tiltrække Star Trek-fans. Det åbnede sit første internationale kontor i Tokyo i august 2001, og i oktober 2004, åbnede et kontor i Dublin, Irland, bemandet med flersprogede Googlere til at servicere sine kunder på tværs af flere tidszoner og sprog.

Android

Google købte Android i 2005, men det har ikke umiddelbart meddele det havde nogen planer om at vinde den mobile enhed markedet. Android var en lille software-udvikling med speciale i mobile enheder. Da Apple lancerede iPhone i 2007, Google var ikke langt bagefter, da det lancerede Android styresystem til smartphones i samme år. Fordelen for Google at udvikle et operativsystem, snarere end en Google-telefon, var, at forskellige producenter kunne vedtage platformen. Motorola, Samsung og LG var blandt de første mærker til at bruge Android-platformen. Google har også udviklet en app store, og en software development kit for app udviklere. Marked analytikere bruge dette som et eksempel på Googles ekspansionsstrategi: Det udviklede det, der allerede var en styrke snarere end bryde ind på nyt territorium.

Browser, Maps Mail og

Google har også udviklet sin egen browser - Google Chrome, Gmail og Google Maps. Disse er yderligere eksempler på Google udvider sit brand og holde internetbrugeren i den helt uanset aktivitet. Det ejer også YouTube og Blogger, og Google er ved at udvikle social networking værktøjer, såsom Google+, som gør det muligt for internetbrugere at "som" et søgeresultat på samme måde, som de kan "som" en Facebook-side. I sin filosofi, Google, at den ønsker at give "en hurtig, nøjagtig og nem at bruge service" for alle, uanset om du er i Boston eller Bangkok.


relaterede artikler