Hvad er en Flexo Press?

December 28

Hvad er en Flexo Press?


En bogtryk, der bruger relief metode til udskrivning, en flexografisk presse, kan udskrive tapet, emballagematerialer, etiketter og konvolutter. Det kaldes en "flexo" i branchen. Fordi det bruger en fleksibel relief plade i sin trykprocessen, kan printeren udskrive på flere overflader, såsom cellofan, plast, metalliske film, papir og endda bølgepap. Produkt pakker, for eksempel, er trykt ved hjælp af flexo presse før montering.

Historie

Den første flexografisk trykpresse modtaget et patent i 1890 i England; Det fik øgenavnet "Bibby s Folly" efter en af ​​dens opfindere fra Bibby, Baron and Sons, fordi de vandbaserede trykfarver han brugte smurt let og resulterede i dårlige kopier. Flexotryk blev først kaldt anilin udskrivning for en olie, der anvendes som ingrediens i blækket. Fremskridt i de kemiske processer af blæk gjort flexogrpahic proces et glimrende valg til udskrivning på fine overflader, såsom cellofan bruges i klare etiketter og emballage.

flexo

Som en form for reliefmønster, flexografi anvender en master trykplade svarende til den anvendt i offsettryk. Den flexo plade er en 3-D relief, i stedet for en flad plade; det er lavet af gummi. Relieffet plade direkte overfører billedet til det materiale, der skabes, i stedet for til en gummirulle som i offsettryk. En serie af ruller distribuere blækket til relief plade. Det materiale, der trykkes snor sig gennem en serie af fire cylindre for hver farve, springvand roll, aniloxvalsen, lindring plade og indtrykket roll, som skubber trykmediet mod relief plade.

Blæk og farver

Ligesom offset, hver farve i det færdige trykte stykke kræver sin egen plade på flexo trykmaskine. Farve anvendes én ad gangen. Individuelle farver kombineres ofte at gøre andre farver. Flexografiske presser kan bruge op til seks farver, herunder sort. Anvendte trykfarver på flexotrykpresse har lav viskositet; de spredes let og har hurtige tørringskarakteristika. De fleste blæk er vandbaseret og tør, når fordampet, eller de er ultraviolet hærdbare trykfarver, der hærder med lys. Specialblæk størkne på trykte overflader, når opløsningsmidlerne fjernes med varme medmindre ultraviolet hærdelige trykfarver anvendes i stedet.

Udskrivning medier

På grund af den flexografiske proces med en fleksibel relief plade, kan flere trykkerier medier anvendes med denne proces. Andre trykkerier medier omfatter plastposer, papirposer, mælk og drikkevarer containere, klæbebånd, og fødevarer og slikpapir. Efter udskrivning pakninger og beholdere, disse så gå til et separat område for montering eller binding. Nogle producenter inkluderer en flexotrykpresse i emballagen proces, snarere end at sende varer ud til at blive udskrevet.


relaterede artikler