Programmer Bruges til Unzip komprimerede filer

November 22

Arkiver er en type filformat hvor andre filer komprimeres og lagres sammen som en samling. Det betyder, at mange filer kan komprimeres til en arkiv. Dette gør alle de filer meget mindre, end de ellers ville være, og det betyder også, at alle af dem kan overføres via e-mail eller på en disk eller USB-drev i en enkelt fil. For at åbne en af ​​disse filer, såsom en "ZIP" format, skal du have et program til "unzippe" de komprimerede filer for at få adgang dem.

WinZip

Et program, der kan tillade dig at "lyne" komprimerede filer er WinZip. Dette program er gratis at prøve i en begrænset mængde tid, men skal derefter registreres for at fortsætte med at bruge det. WinZip har specialiseret sig i filer i "ZIP" format og vil tillade dig at udpakke disse filer. Alt du skal gøre er at installere programmet (se Resources), derefter åbne en ZIP-fil, og derefter WinZip bør åbne arkivet og tillade dig at overføre filer gemt inde til mappe efter eget valg.

WinRAR

WinRAR ligner WinZip men specialiseret mere i RAR-format, som er en anden form for arkiv kompression. Dette program er gratis at bruge, så længe du ønsker, selvom du vil få en påmindelse skærm ved registreringen, og nogle funktioner vil kun være tilgængelige, når du køber produktet. Men du vil stadig være i stand til at udpakke komprimerede filer med dette program, herunder ZIP, RAR og et par andre mere sjældne typer.

7-Zip

7-Zip kan også dekomprimere filer, der er "zippet". Den vigtigste format, 7-Zip handler er sit eget format, "7Z." Dette format komprimerer filer endnu mere tæt. For at "unzippe" en 7Z format, skal du have et program som 7-Zip, da mange standardprogrammer ikke kan håndtere den øgede kompression sats. Dog kan 7-Zip også udpakke filer i standard formater som RAR og ZIP. Dette program er helt gratis, og det eneste du skal gøre for at bruge det er at downloade og installere (se Resources). Så kan du højreklikke på komprimerede filer, og du skal have mulighed for at dekomprimere dem med 7-Zip.


relaterede artikler