Sådan bruges Vælg by Color Tool i GIMP

May 18

Sådan bruges Vælg by Color Tool i GIMP


Sådan bruges Vælg by Color Tool i GIMP. En af de smarte nye værktøjer i GIMP 2.6 er select ved farve værktøj. Det svarer til tryllestavværktøjet i Photoshop og GIMP fuzzy vælge værktøj i driften. Men i stedet for at bruge kontrasten for at få valget, det gør, at valget med farve. Ligesom de andre værktøjer, kan du tilføje til eller trække fra markeringen. Du kan også derefter manipulere valget lag ændre farve med kurver paletten eller andre værktøjer. Det tager lidt praksis, men det er ikke svært at bruge. Læs nedenfor og følg de enkle trin for at bruge denne nye og spændende redigeringsværktøj.

Instruktioner

1 Start GIMP og åbn dit billede kopi til redigering. Den vælges ved farve værktøj er ved siden af ​​saksen i værktøjslinjen. Klik på Vælg ved farve værktøj til at aktivere den.

2 Når du har valgt værktøjet, klikke på det på den farve, du vil vælge. I dette tilfælde ville jeg ændre farven på himlen. Originalen blev skudt med et polariserende filter og himlen er for intens og ikke en naturlig farve. Når du først ser på dette billede, du måske tror himlen er alle én farve, men det er ikke. De hvide områder fremhævet efter at valget er ikke inkluderet i udvælgelse og repræsenterer en anden farve.

3 For at inkludere andre farver i markeringen, skal du holde på knappen SHIFT, og klik på de områder, der ikke indgår. I dette tilfælde havde jeg bare at klikke én gang og alle de andre himmel områder blev føjet til markeringen. Du kan nu se, at hele himlen er inkluderet i udvælgelsen. I nogle tilfælde kan du nødt til at klikke flere gange for at tilføje alle de ikke-udvalgte områder i dit valg.

4 Når du har foretaget valget, kan du udføre enhver redigering forandring, du ønsker på markeringen. Du kan justere funktioner såsom højdepunktet, skygge, lysstyrke og kontrast. I dette tilfælde ønsker vi at ændre farven på himlen, så vi valgte ADJUST farvekurver fra IMAGE-menuen. Læg mærke til kurvejustering. Vi havde ikke rigtig lyst til at ændre nuance af himlen, bare mætningen, så vi valgte VÆRDI og flyttede midtpunktet af kurven. Bemærk, hvordan værdien af ​​himlen ændret til en mere realistisk visning.

5 Du kan også bruge justeringen kurver til at foretage drastiske ændringer i billedet. I dette eksempel vælger vi den røde kanal og ændrede himlen til en unaturlig farve. Den kurver værktøj er en kraftfuld justering og kræver lidt øvelse og eksperimenter til at foretage de ønskede ændringer.

6 Dette er det endelige billede. Himlen er nu en mere behagelig farve og lysstyrke af billedet er ikke blevet påvirket. Husk at gemme dit billede under et nyt filnavn. Den vælges ved farve værktøj er blot en af ​​de nye funktioner i GIMP 2.6. Det er en kraftfuld og nyttigt værktøj for fotografen at bruge i post produktion af billeder.

TIPS

  • Eksperimenter med forskellige billeder og praksis vælger forskellige områder for at få erfaring om valg af farve.
  • Gem altid under et andet navn, så du ikke overskriver den originale fil.
  • Husk altid at bruge en kopi af et billede for eksperimenter for at beskytte integriteten af ​​dit billede arkiv.

relaterede artikler