Sådan Test Disk Speed ​​i Linux

April 26

Sådan Test Disk Speed ​​i Linux


Og samtidig have en stor harddisk er godt til lagring masser af data, er det også vigtigt for din computer til at have en hurtig harddisk. Hurtigere harddiske hjælpe din computer køre mere gnidningsfrit. Du kan bruge hdparm værktøj til at bestemme din disk hastigheder fra Linux kommandolinjen.

Forberedelse

Den eneste forberedelse du skulle have behov for at teste din harddisk hastighed er at sikre, at du ikke har andre programmer kørende under testen. Testen kan give en langsommere og mere unøjagtige hastighed, hvis du har andre programmer kørende på samme tid.

Fungere

Åbn en ny terminal og skriv "sudo hdparm -t / dev / hda," hvor "hda" henviser til etiketten enhed til din harddisk. HDA og SDA er fælles etiketter, men du kan tjekke din ved at skrive "ls / dev" i terminalvinduet; dette vil vise alle de etiketter til dine enheder. Hvis du har flere partitioner, skal du sørge for at teste hele drevet og ikke de partitioner. HDA vil henvise til hele drevet, hvor hda1 vil henvise til en enkelt partition.

Betydning

Dine testresultater vil vise noget som "Timing buffered disk lyder: 74 MB i 3,06 sekunder = 24,22 MB / sek." Numrene og resultater vil variere afhængigt af din harddisk hastigheder. Det betyder, at 24.22 megabytes (MB) pr sekund er den hurtigste overførselshastighed, at din harddisk kan administrere.


relaterede artikler