Sådan gendanne data fra en formateret harddisk

January 30

Sådan gendanne data fra en formateret harddisk


Formatering af en computer harddisk er en alvorlig sag, men ikke helt så alvorlig som nogle mennesker ville påtage sig. I modsætning til populær tro, formatering af en harddisk sletter ikke alt på drevet. Faktisk er det ikke slette noget overhovedet. Hvad det gør, er at fjerne filer fra computerens File Allocation Tables (FAT), hovedsagelig fortæller computeren, at det er sikkert at bruge dette rum. Men indtil computeren bruger dette rum, filerne er der stadig og kan nemt genvindes. Hvis du har mistet vigtige data på grund af en harddisk formateres, eller måske bare ønsker at se, hvad der plejede at være på den anvendte computer du har købt, holde læsning at lære at gendanne data fra en formateret harddisk.

Instruktioner

1 Forstå, at formatering af harddisken ikke fjerner data fra din computer. Så længe intet andet er skrevet over toppen af ​​dataene, er det stadig til rådighed, og kan inddrives. Det er simpelthen usynlige, så at sige. Du bør dog gøre et forsøg på at inddrive de data så hurtigt som muligt, for at forhindre det rum, bruges af en anden fil eller program.

2 Vurdere muligheder, der er tilgængelige for dig fra en data opsving programmel. Der er et stort antal software-produkter til rådighed, der vil gendanne data fra en formateret harddisk. "Uneraser" er en af ​​de mest populære, men der er mange tilgængelige med priser, der spænder fra gratis til dyre. Gør en online søgning efter "harddisk recovery" eller "data recovery software" vil give dig en lang række muligheder at vælge imellem.

3 Hent og installere den software, du valgte i det foregående trin. Hvis du har valgt en softwarepakke, der koster penge, skal du betale, før du kan hente programmet. Ellers skal du følge instruktionerne produktet til, hvordan du installerer recovery software på din computer. Dette er normalt en automatiseret proces, der kræver lidt interaktion fra brugeren, hvis nogen overhovedet.

4 Åbn softwaren og følg vejledningen på skærmen for at gendanne data fra din harddisk. På dette punkt er det dybest set op til software til at gøre alt arbejdet. Så længe ingen andre filer, herunder data opsving software, du lige har downloadet, har omskrevet den plads på harddisken, skal du være i stand til at genvinde, hvad der var der tidligere.

TIPS

  • Hvis det er muligt, at installere data gendanne software på en tom cd til at forhindre et uheld overskrive de filer, du har brug for at få adgang.

relaterede artikler