Sådan ændres en Windows logon brugernavn og adgangskode

August 1

Windows-computere giver brugerne mulighed for at oprette forskellige brugerkonti og adgangskoder, så hver bruger kan tilpasse deres egne desktop, bogmærker og præferencer til deres smag. Det er en god idé at ændre din adgangskode, hvis en anden lærer det, eller du blot ønsker at sætte en ny, der er lettere at huske. Ligeledes kan det være nyttigt at indstille et nyt brugernavn, hvis du ikke kan lide din oprindelige logon navn.

Instruktioner

Skift brugerindstillinger i XP

1 Log på computeren som en bruger med administratorrettigheder. Hvis du ikke er computerens administrator, kan du bede administratoren om hjælp til at ændre dine indstillinger.

2 Klik på "Start", "Control Panel", "Brugerkonti", vælg den konto, du vil ændre, klik på "Skift mit navn", og indtast derefter et nyt navn for kontoen og klik på "Skift navn."

3 Klik på "Ændre mit password og udfylde alle de oplysninger felter. Du bliver nødt til at indtaste din nuværende adgangskode, indtaste en ny adgangskode og bekræft adgangskoden ved at indtaste den igen, skal du indtaste et ord eller en sætning at bruge som et adgangskodetip og derefter klik på "Skift adgangskode".

Skift brugerindstillinger i Vista

4 Log på computeren som en bruger med administratorrettigheder. Hvis du ikke er computerens administrator, kan du bede administratoren om hjælp til at ændre dine indstillinger.

5 Klik på "Start", "Control Panel", "Brugerkonti", og klik på "Skift dit kontonavn," Indtast et nyt navn til kontoen i tekst feltet, og derefter klikke på "Skift navn." Hvis du ikke ændrer navnet på den konto, du er logget ind, skal du klikke på "Administrer en anden konto", og derefter vælge den anden konto på listen.

6 Klik på "Skift adgangskode" i vinduet brugerkonti, skal du indtaste din gamle adgangskode, den nye adgangskode og et password hint og derefter klikke på "Skift adgangskode".

TIPS

  • Sørg for at skrive ned din adgangskode på et sikkert sted, så du kan huske det, når du logger på din computer. Det kan være let at glemme passwords, hvis du ændrer dem ofte.

relaterede artikler