Sådan genindlæse operativsystemet på en renset computer

March 30

Opgaven med renovering computere ikke kun kræve indvendig rengøring af kredsløbet og sagen interiør. Det er almindeligt for den interne harddisk til også tørres, så alle data og operativsystem filer er elimineret. Denne harddisk rengøring fjerner også eventuelle computervirus, der ville forårsage juridiske problemer, når systemet er solgt eller handlet. Når en harddisk er blevet renset, skal en ny kopi af operativsystemet installeres for computeren at være anvendelige.

Instruktioner

1 Tænd computeren skærmen og derefter tænde afbrydere i selve computeren. Hvis forberede en bærbar computer, vil dette kræve deprimerende kun én afbryderen.

2 Se skærmen tæt som computeren forsøger at indlæse et operativsystem. Se især i øverste venstre hjørne og det nederste venstre hjørne af skærmen i en kort meddelelse giver dig en mulighed for at trykke på en knap, eller en kombination af knapper, for at få adgang til systemets opsætning skærm (BIOS-opsætning). Dette kan kræve presning af den "Escape" tasten, "Backspace" tasten, eller på nogle systemer kan det endda kræve at trykke to eller tre taster på samme tid. Udfør den nødvendige metode til at få adgang til BIOS setup skærmen.

3 Søg gennem BIOS konfigurationsindstillingerne, søger specifikt til en sektion, der tillader drevet sekvens, der skal ændres. Dette er den rækkefølge, som computeren vil kontrollere drev for et operativsystem. Konfigurer så computeren ser efter et styresystem på cd eller dvd-drevet først. Konfigurer så computeren søger efter en installeret operativsystem på den interne harddisk, når på udkig efter en på cd eller dvd-drevet først.

4 Åbn cd-drevet døren og indsæt operativsystemet installations-cd'en i drevet. Når disken er indsat i drevet, gemme de nye BIOS-indstillinger og genstart computeren.

5 Vent til operativsystemet skærmbilledet installation vises på skærmen. Udseendet og instruktioner varierer, afhængigt af hvilket operativsystem der er installeret. Følg alle instruktionerne på skærmen som givet, og hvis installatøren spørger, om du ønsker at formatere den interne harddisk, skal du vælge "Ja". Du vil blive advaret om, at alle data på disken vil blive slettet, men da drevet allerede er visket ren, det er OK at fortsætte.

6 Fjern installations-cd'en fra drevet ved afslutningen af ​​installationen, lige før du genstarter computeren for at indlæse den nyligt installerede operativsystem.

TIPS

  • Brug altid en juridisk operativsystem installation disk, når du installerer på et rengjort system. Dette kan være den cd, der fulgte med computeren, eller en nyligt købt kopi. Hvis du installerer Microsoft Windows eller Apple MacOS, kan installationen kræve et telefonopkald til kundeservice, hvis hardwaren i systemet har ændret sig overdrevent siden sidste installation. Til Linux, vil intet af dette gælder generelt, da der er ingen begrænsninger på, hvor mange computere fleste Linux-distributioner er tilladt at blive installeret ved hjælp af en installatør disk.

relaterede artikler