Hvad er en RTF-fil?

June 19

Hvad er en RTF-fil?


En RTF-fil er et tekstbehandlingsprogram filtype, der kan åbnes gennem mange forskellige tekstbehandlingsprogrammer og er en måde at spare tekstbehandlingsprogrammer filer, der skal være tilgængelig for brugere med forskellige software.

Historie

RTF står for Rich Text Format. Det er et dokument filformat standardiseret af Microsoft i 1987 som en universel standard for udveksling af dokumenter mellem forskellige programmer og operativsystemer.

Hvordan det virker

En RTF-fil sparer tekst med begrænset formatering - såsom stykker, fed og kursiv tekst, og et par andre funktioner - i tekst og ASCII-format, noget der ligner hvad HTML ser ud. Ved at være i ASCII-format, det giver mange forskellige tekstbehandlingsprogrammer til at åbne filen og redigere den. ASCII står for American Standard Code for Information Interchange og er en kode til at repræsentere engelske tegn som tal, med hvert bogstav er tildelt et nummer 0-127.

Sådan åbnes

Næsten enhver tekstbehandlingsprogram derude er i stand til at læse og skrive RTF-dokumenter. Du kan endda åbne op en RTF-fil med en webbrowser for at se den. RTF-dokumenter kan også åbnes med simple programmer, såsom Notepad til Windows-baserede maskiner, eller TextEdit til Mac OS-baserede maskiner.

Konvertering af filer

Du kan konvertere en RTF-fil til en anden tekstbehandling dokumenttype du kan lide ved at åbne det, og derefter vælge "Gem som" og vælge den filtype, du vil gemme det som.

Lagring som RTF

Hvert ord processor har mulighed for at ændre det format, du gemmer dit dokument. Fra denne menu, skal du vælge RTF og det vil gemme filen som sådan.


relaterede artikler