Sådan opgraderer en BIOS uden en diskette

August 27

Sådan opgraderer en BIOS uden en diskette


Holde din BIOS (Basic Input / Output System) up-to-date med til at forhindre hardware og software konflikter, når du opgraderer computerens komponenter. Ikke alle BIOS-versioner er kompatible med alle enheder, så du kan opleve systemproblemer, hvis du ikke har den nyeste BIOS. På et tidspunkt en bootbar diskette var forpligtet til at opdatere BIOS, men computerproducenter tilbyder typisk eksekverbare filer i stedet på grund af nedgangen i diskettedrev.

Instruktioner

1 Find nøglen eller tastekombinationen din specifikke computer bruger til at få adgang til BIOS. Det centrale er angivet i din computers manual eller gennem producentens support hjemmeside.

2 Sluk din computer. Tænd computeren igen efter operativsystemet er helt færdig lukke.

3 Tryk på tasten bruges til at få adgang til BIOS-menuen, såsom "F10" eller "Escape". Brug piletasterne til at navigere til "Main" fanen i BIOS-menuen.

4 Rul ned til posten mærket "BIOS-version", "BIOS revision" eller en lignende titel. Skriv ned den eksisterende BIOS der aktuelt er installeret på computeren.

5 Afslut BIOS-menuen, og genstart computeren. Med de fleste computere kan du trykke på "F10" og vælg "Ja", eller kan du i stedet nødt til at rulle til "Gem og Afslut" og klik på "Enter".

6 Naviger til support hjemmeside til din computers producenten. Indtast din computers specifikke modelnummer og navigere til mulighed for at hente den nyeste BIOS.

7 Rul gennem listen over tilgængelige BIOS downloads og kontrollere, om der er nogen nyere versioner tilgængelige end den version, du skrev ned. Klik på indstillingen for at downloade BIOS-opgradering filen. Hvis mere end én indstilling er tilgængelig, skal du vælge den eksekverbare løsning, der ikke kræver en diskette.

8 Dobbeltklik på filen efter den er færdig downloading. Klik på "Næste" og gå gennem installationen prompter at opgradere din eksisterende BIOS til den nye version. Genstart computeren, når du bliver bedt om.

9 Retur til BIOS-menuen ved at trykke på BIOS adgang tasten igen. Tryk på tasten, der indlæser computerens standard BIOS indstillinger, hvilket er typisk "F9". Rul til "Ja", og tryk på "Enter" for at bekræfte ændringen.

10 Afslut BIOS og genstarte computeren for at afslutte installationen.

TIPS

  • Opgradering af BIOS og genindlæse standardindstillingerne kan nulstille din computer system ur. Få adgang til BIOS-menuen og navigere til "Main" fanen. Fremhæv "Time" indrejse og klik på "Enter". Indtast den aktuelle tid i den fulde 24-timers format, såsom "15:21:01" for 3:21.
  • Aldrig installere en tidligere BIOS-version, medmindre du bliver bedt om at gøre det af en støtte repræsentant fra din computers producenten.

relaterede artikler