Grundlæggende Multiplexing

January 20

Grundlæggende Multiplexing


Multiplexing er den teknik involveret i at sende mere end ét signal via et kommunikationsmedium. Den modtagende ende accepterer dette komplekse signal og genomdanner det i sine enkelte bestanddele. Multiplexing bruges i både digital og analog transmission af data. I digital transmission flere signaler multiplekseres bruger TDM (time-division multiplexing), mens analog transmission bruger FDM (frekvens-division multiplexing) til at kombinere signaler.

typer

De tre hovedtyper af multiplexing er frequency division multiplexing, tidsmultiplekseringen og tætte WDM. Frequency Division Multiplexing blev oprindeligt udtænkt til at arbejde med telefoncentral netværk. Det opdeler et enkelt båndbredde i forskellige frekvenser, så det kan bruges af flere brugere (en bruger tildeles én frekvens). Hver forskellig frekvens overfører et separat signal på samme tid.

Time division multiplexing blev udviklet i slutningen af ​​1950'erne. Det giver flere signaler til at rejse på tværs af samme transmission kanal, men tildeler forskellige tidsintervaller til hver. Tætte WDM er en version af frekvens division multiplexing, med den eneste forskel er, at det sender farvede lasere til at transmittere data over den samme båndbredde.

Valg af Multiplexing Type

Den type multiplexing ordning afhænger af, et par forskellige faktorer, herunder karakteren af ​​kommunikationskanal, mængden af ​​data, der skal transmitteres, det samlede antal brugere, mængden af ​​tilgængelig båndbredde og levedygtighed kommunikationskanal i hensyn til økonomi.

Fordele

Multiplexing giver store omkostningsfordele, da det reducerer behovet for ekstra ledninger og / eller kommunikationskanaler. Det reducerer tid og ressourcer. Multiplexing eliminerer dedikerede ledningsforbindelser, hårde ledninger og produktionsomkostninger. Det er en effektiv fremgangsmåde til anvendelse af et enkelt høj båndbredde kanal at transmittere forskellige separate lav båndbredde signaler.

Ulemper

Multiplexing kan bremse kommunikationsprocessen, da at skifte fra én frekvens til en anden årsager forsinkelser. Den oprindelige pris for at oprette en relevant multiplexing ordning er dyrt. Time division multiplexing kræver, at alle dets brugere, der skal synkroniseres, og tidsintervaller, der er tildelt brugere må ikke anvendes effektivt. En anden væsentlig ulempe ved multiplexing er anvendelsen af ​​en konstant kilde til elektrisk strøm.

Applikationer

Multiplexing bruges i telegrafer, telefoner, video behandling, digitalt tv og analog transmission. Anvendelser af multiplexing er også tydeligt i elektroniske apparater af high-end (luksus) køretøjer og fly.