Forskelle mellem AT & ATX strømforsyninger

March 9

Forskelle mellem AT & ATX strømforsyninger


AT (Advanced Technology) og ATX (Advanced Technology Extended) er to uforenelige strømforsyning standarder. Mens begge strømforsyninger deler nogle af de samme stik, teknologien bag dem begge er helt anderledes, kræver forskellige bundkort og computer sager. AT stil blev brugt fra ca. 1980-1997, mens ATX standarden er aktuel.

Main Power Connector

Den vigtigste strømstikket på AT og ATX strømforsyninger er meget forskellige, og kræver forskellige bundkort på grund af dette. Den vigtigste strømstikket på en AT strømforsyning er faktisk to separate seks-bens stik, der passer til bundkortet ved siden af ​​hinanden i en enkelt række. Den ATX hovedstrøm-konnektor er en enkelt 20 eller 24-bens stik, der placerer benene på to rækker.

Afbryderen

Afbryderen af ​​AT stil strømforsyninger er integreret direkte i strømforsyningen selv. Dette er en fysisk kontakt, der forvandler strømforsyningen til og fra. ATX stil strømforsyninger bruge en "blød switch", der styres af bundkortet. Dette muliggør en computer med en ATX strømforsyning at slukke via software.

Effekt

Ældre strømforsyninger giver en lavere watt rating end nyere. Nyere ATX stil strømforsyninger giver typisk 300 eller flere watt, mens AT stil strømforsyninger giver typisk effektforbrug på mindre end 250.

Stik

Selvom AT og ATX strømforsyninger deler mange stik, kan ATX strømforsyninger har stik, såsom SATA og 4-pin ATX12V, der aldrig dukkede op på AT strømforsyninger på grund af den teknologi post-dating AT strømforsyning. Derudover en AT strømforsyning har flere mini-Molex stik til enheder såsom diskettedrev.


relaterede artikler