Hvad skal bruge til at gøre 3D produktkoncepter

July 4

Tager dit produkt fra idé til produktion ofte indebærer at skabe en fysisk 3D-model. 3D-modellering software giver dig mulighed for at eksperimentere med forskellige designs, former, farver og teksturer, før du går videre til produktionsfasen. Nogle 3D-modellering software kan du endda animere din 3D-produkt i en real-time miljø for at se, hvordan det reagerer, når det støder på fysikkens love.

Blender

Blender er et open-source 3D-program, der virker med Windows, Mac OS X, Linux og FreeBSD operativsystemer. Dens funktioner omfatter 3D-objekt rigning, rendering, en brugergrænseflade, animation kapaciteter, shading support, UV udpakning, fysik og partikel manipulation og real-time 3D objekt udvikling. Dens modellering funktioner omfatter en bred vifte af indbyggede objekter, såsom B-spline og Bezier kurver og polygon masker, som alle gør produktet modellering processen lettere. Blender har også sculpting evner og destruktive modifikatorer. For at køre Blender, din computer har brug for mindst en 1-GHz processor, 512 MB RAM og en OpenGL grafikkort med mindst 64 MB RAM.

Autodesk Maya

Autodesk Maya er industri-standard 3D-animation software med kraftfulde modellering funktioner til at designe tredimensionale genstande. Maya er modellering funktioner omfatter underrubrik overflader, NURBS, mesh modellering og en polygon værktøj sæt. For at være kompatibel med Maya, din computer har brug for mindst en Intel Pentium 4 eller AMD Athlon-processor med SSE3 understøttelse, 2 GB RAM, 10 GB ledig plads på harddisken og en OpenGL-kompatibelt grafikkort. Autodesk tilbyder en gratis prøveversion af Maya. Den fulde software har en producentens vejledende udsalgspris på omkring $ 3500, som på datoen for offentliggørelsen.

Google SketchUp

Google SketchUp er et program designet specielt til 3D-modellering. Dens funktioner omfatter 2D-til-3D ekstrudering, farve og tekstur værktøjer, en real-time skygge motor og en first-person udforskning funktion, der lader dig gå rundt og inde i din model. Google tilbyder også et væld af gratis online træningsvideoer, der hjælper dig fortrolig med SketchUp. Standardversionen af ​​SketchUp er gratis. En professionel version kaldet SketchUp Pro koster omkring $ 500 og inkluderer en udvidet funktion sæt og en 2D præsentation og dokumentation værktøj kaldet layout. SketchUp arbejder med computere, der kører Windows XP, Windows Vista, Windows 7 og Mac OS X 10.5 eller nyere.

Rhino3D

Ligesom SketchUp, Rhino3D er en dedikeret 3D-modellering program. Dens funktioner omfatter free-form 3D-modellering, ubegrænset redigering og 2D illustration og udarbejdelse. Med Rhino3D kan du scanne en tegning eller fysisk model af en potentiel produkt og konvertere den til en 3D-model. Du kan også animere og oversætte NURBS kurver, faste stoffer og overflader. Rhino3D arbejder med computere, der kører Windows 2000, XP, Vista eller 7 operativsystemer. Computeren skal mindst en Pentium eller Celeron-processor, 512 MB RAM og en OpenGL grafikkort. En fuld version af Rhino3D koster omkring $ 1.000, men fuldt funktionelle studerende og lærere versioner koste omkring $ 200.