Typer af Database Biblioteker

December 9

Typer af Database Biblioteker


Flere formater af databaser tilbyder forskellige typer af information inden for biblioteker. Disse database biblioteker indeholder oplysninger fra offentliggjorte medier, såsom magasiner og opslagsværker. Oplysningerne i disse databaser er også søgbare efter forfatter, nøgleord, emne og så videre. Bibliotek databaser har også en fordel over internettet, fordi deres oplysninger altid kommer fra fagfolk og eksperter på området versus en online artikel, der kunne være skrevet af nogen.

Full Text

Full-text databaser er mere af en underkategori af alle kategori typer bibliotekets databaser. Nogle databaser tilbyder kun dele af en artikel og enten ikke giver adgang til den fulde artikel eller kræver et abonnement betales først. Uanset om de koster eller er gratis, fuldtekst databaser indeholder alle artikler sammen med deres udgivelse detaljer, bibliografi og så videre. Dette er fremragende, hvis du gør en masse forskning og har brug for at finde kvalitet, pålidelig information hurtigt.

almen interesse

Almen interesse databaser indeholder en bred information fra flere fagområder. Infotrac er et eksempel på en generel interesse database, der omfatter adgang til mere end 3.000 tidsskrifter. Første Search indeholder mere end 2.000 tidsskrifter og magasiner med akademiske og faglige artikler, der beskæftiger sig med business, økonomi, psykologi, religiøse emner og mere.

Disciplin Specific

Oplysningerne findes i fagspecifikke databaser ofte strengt kategoriseret af professionelle / fagblade og akademiske tidsskrifter. De er meget mere detaljeret og specifik end generelle databaser og indeholde oplysninger om flere relaterede fagområder. For eksempel, Etniske News Watch identificerer flere fuldtekst aviser og tidsskrifter, der udelukkende dedikeret til etniske, indfødte og mindretals emner. SPORTDiscus citerer faglige oplysninger, der vedrører sport, motion og fitness.

fagspecifikke

Fagspecifikke databaser bør anvendes, når de udfører en dybdegående emne, der kræver flere stykker af detaljerede oplysninger. Ligesom den disciplin-specifikke database, denne type af database anvender også oplysninger fra faglige og akademiske publikationer, men er en smule mere fokus på specifikke fagområder. PsycINFO præsenterer artikler og bøger udelukkende på psykologi og nært beslægtede emner. EBSCO indeholder litteratur specifikt relateret til sygepleje og allierede sundhed.


relaterede artikler