Sådan pakkes et operativsystem gendannelsesdiske

April 12

Sådan pakkes et operativsystem gendannelsesdiske


I de "gode gamle dage", computerproducenter inkluderet fulde disc versioner af styresystemet, der fulgte med din computer. Engang i begyndelsen af ​​2000'erne, nedskaleret gendannelsesdiske begyndte ledsager computere i stedet. I 2007, mange nye modeller kom helt disk-fri, med operativsystemet opsving filer gemt i en partition på harddisken. Brugere blev ansvarlig for at brænde deres egne genoprettelsesdiske fra computerens filer. Uanset om du har brændt dine egne diske eller har producenten forudsat genoprettelses-cd'er, chancerne er gode, de kom ikke med instruktioner. Den logiske ting at gøre, er at slukke for computeren og genstarte den med diskene i drevet, men der er mere at udtrække operativsystem filer end en simpel genstart.

Instruktioner

1 Sæt din computer til en strømkilde, hvis du er ved at komme en bærbar computer eller en anden bærbar computer. Det opsving kræver en masse magt og tid og kan køre en fuld batteri tørt på nogle modeller. Stationære computere allerede har konstant effekt, så der er ingen grund til at gøre noget ekstra.

2 Kontroller, at dit tastatur fungerer korrekt. Hvis du normalt kun bruge en mus eller anden input-enhed, skal du bruge et tastatur til denne handling, så sætte den ene i og prøve at skrive et par linjer til at sikre, at det fungerer.

3 Placer din opsving disk, eller den første i en serie af genoprettelsesdiske, i dit diskdrev. Hvis din computer forsøger at automatisk at køre disken, tryk på "Pause" eller "Stop" for at forhindre det i at gøre det.

4 Luk computeren fuldstændigt ved hjælp af "Luk ned" eller "Sluk" funktionen ned.

5 Tænd computeren og se på skærmen omhyggeligt. Så snart den første "splash screen" vises - som regel et billede af producentens navn eller logo - se for instruktioner til at komme ind i computerens BIOS. Denne grundlæggende input / output system vil give dig mulighed for at ændre, hvordan computeren starter op. Skærmen kan sige noget lignende "Tryk F12 for at Enter Setup" eller "Tryk F2 for at ændre Boot Order."

6 Tryk den angivne tast, før den næste skærm vises. Du vil kun have et par sekunder. Hvis der ikke vises en vejledning, eller hvis du glip af muligheden for at trykke på tasten, lukke computeren ned og forsøge igen. Hvis du stadig ser ingen instruktioner, lukke ned og prøve at genstarte, mens du holder "Slet" (eller "Del") tasten. Alternative nøgler til at prøve er "Esc", tallet nul, og nogen af ​​de funktioner taltasterne ( "F1" til "F12"). Processen med at indtaste BIOS eller startrækkefølgen setup varierer på tværs af fabrikanter og modeller.

7 Følg vejledningen på skærmen for at bevæge sig inden setup skærme. Du skal bruge piletasterne til at flytte markøren og "Enter" tasten for at vælge. "Esc" vil generelt bakke dig ud af noget, du ikke mente at gøre. Find det område, hvor du kan ændre hvilken enhed computeren ser ud i første til at starte op. Dette er normalt indstillet til harddisken, ofte mærket HDD. Brug piletasterne til at skifte dette til diskdrevet hvor du har placeret din opsving disk.

8 Følg vejledningen på skærmen for at gemme ændringerne og afslutte BIOS. Din computer kan fortsætte med at starte normalt, eller det kan straks begynde at udvinde filer fra recovery disk. Hvis den gør det sidstnævnte, er du færdig. Bare følg instruktionerne på skærmen for at fuldføre operativsystemet udvinding og installation, men forsøger ikke at køre nogen andre operationer på din computer, indtil den er færdig. Hvis computeren starter normalt, lukke den ned og genstarte den igen. Det vil nu kigge i diskdrevet og udtrække operativsystemet som den starter.

TIPS

  • Gendannelse af operativsystemet kan udslette alle data, du har på din computer. Sikkerhedskopiere hele systemet, før du begynder udvinding proces.

relaterede artikler