Hvad er UPnP-indstillinger?

February 14

Hvad er UPnP-indstillinger?


Da Internettet udvider sig, bruges det hele hjem i mange hjem enheder. Mobiltelefoner, fjernsyn og endda køkkenmaskiner er forbindelse til internettet. Behovet for at nemt tilslutte enhederne til et lokalt netværk tvang oprettelsen af ​​en ny type teknologi kaldet UPnP, eller Universal Plug and Play.

navnebror

Udtrykket "Universal Plug and Play" kommer fra en anden computer-baseret teknologi kaldet "Plug and Play". Ideen om Plug and Play, en teknologi, der anvendes af computere i dag, er, at en anordning er tilsluttet en USB-port automatisk genkendes og installeres af computeren. Computeren installerer en grundlæggende driver således at enheden fungerer korrekt. Når du er færdig enheden kan bruges med det samme. Universal Plug and Play virker på samme måde.

Fungere

Universal Plug and Play arbejder i et lokalt netværk miljø. Når en enhed er forbundet til et lokalt netværk via Ethernet, Wi-Fi eller Bluetooth-forbindelse, forbinder enheden automatisk til andre enheder på netværket til at tillade øjeblikkelig adgang. Der er tre specifikke funktioner, der kan anvendes af UPnP-enheder; IP-konfiguration, port forwarding og enhed opdagelse. IP-konfiguration anvendes, hvis en IP ikke tildeles automatisk af en DHCP-server. Den fastsætter en specifik lokalitet, hvor det nye apparat kan anbringes. Port forwarding er sat op automatisk af UPnP-enheder og tillader dem uden for netværket at oprette forbindelse med enheden. Dette vil blive anvendt med voice over IP-telefoner f.eks. Device opdagelse forbinder med andre enheder og normalt sender oplysninger til denne enhed. Lyd og video-sharing enheder bruger denne funktion primært.

Routere

Med Plug and Play-enheder, computeren var den primære enhed, der er tilsluttet alle de andre. I et netværk routeren er den centrale enhed. Som et resultat, at få en router, der er kompatibel med UPnP-enheder er vigtig. Der er mange routere, der er kompatible med UPnP-enheder, herunder D-Link DGL-4100 GamerLounge Bredbånd Gigabit, Linksys WRT150N Wireless-N Broadband, og NETGEAR WPN824NA RangeMax Wireless Router.

anbefalede indstillinger

Hvis UPnP indstillinger fungerer korrekt, det mest, at du skal have til at gøre, er at gøre det muligt for UPnP på routeren. Dette gøres ved hjælp af routerens web-interface. For at få adgang til denne, skriv IP-adressen på routeren i en webbrowser og derefter sat i brugernavn og adgangskode til routeren. Den aktivere eller deaktivere indstillingen kan findes på "Administration" fanen Linksys routere og UPnP indstillinger kan være direkte adgang fra hovedmenuen af ​​Netgear routere. Se din router manual, hvis du har problemer med at finde hvordan at aktivere eller deaktivere indstillingerne.