Hvad er en syntaksfejl på en webside?

October 25

Hvad er en syntaksfejl på en webside?


En syntaksfejl er en type programmeringsfejl, eller "bug", der kan opstå, når en programmør uheld misbruger et element af et programmeringssprog. Ligesom menneskelige sprog har regler om tegnsætning, grammatik og stavning, programmeringssprog har regler om, hvordan vejledningen til computeren skal udtrykkes. Hvis en programmør bryder disse regler, når du opretter koden til at køre på en webside, kan websiden reagere med en syntaksfejl.

Programmering i websider

Ligesom programmer, der kører på din computer, websider ofte har nogle programmering kode bag dem. Denne kode kan findes indeholdt i HTML-siden, som browseren downloads, i en separat fil knyttet til denne HTML-side, eller på den server, der sendte HTML-filen til din browser. I alle disse tilfælde, er den kode, der bruges til at skabe noget mere end en almindelig tekst side (muligvis med nogle billeder). Koden betyder, at siden er dynamisk eller interaktivt på en eller anden måde.

Enhver kode skal omhyggeligt skrevet for at undgå fejl. Fejl i programmeringssproget selv kaldes syntaksfejl.

Årsager

Hvis der opstår en syntaksfejl, er det sandsynligt, at programmøren har lavet en tastefejl, som betyder, at computeren ikke kan forstå, hvad programmøren har skrevet. Det er ligesom en tegnsætning fejl i en skriftlig sætning.

Som et eksempel, ofte programmører er forpligtet til at sætte udsagn i parentes. Hvis antallet af åbne beslag ikke passer med antallet af lukning parentes, vil der opstå en syntaksfejl. Fordi computerkode kan blive langvarig og kompliceret, kan denne form for fejltagelse være ganske let at lave.

I dag kan programmører bruge værktøjer til at skrive computerkode, som vil fremhæve de fleste syntaksfejl og advare om stavefejl af hyppigt anvendte programmering vilkår, eller hvis antallet af åbning og lukning parentes ikke tilføje op. Disse værktøjer kaldes IDE'er eller integrerede udviklingsmiljøer.

effekter

Afhængig af hvor fejlen opstår, kan syntaksfejl stoppe websiden vises på alle, og bare præsentere en fejlside. Dette er mest sandsynligt, at ske, hvis fejlen opstår på kode køres af den server, der leverer websiden. Alternativt kan en syntaksfejl stoppe visning af siden på det punkt, hvor fejlen er opstået, eller selve siden kan vises i fuld, kun med nogle af dens funktionalitet brudt.

Forskellige programmeringssprog har forskellige måder at vise, at der er opstået en syntaksfejl. De fleste vil rapportere noget lignende "Der er opstået en syntaksfejl: Linie 51". Nogle sprog er mere specifikke, og vil give dig et fingerpeg om, hvad fejlen er. Hvis dette er tilfældet kan være fejlen "Der er opstået en syntaksfejl: Linie 51 (Mismatched Beslag)"

Fastsættelse syntaksfejl

Hvis du støder på en syntaksfejl på en webside, mens du browser, kan du ikke rigtig gøre så meget ved det som fejlen ligger hos den oprindelige programmør for denne side.

Hvis du laver nogle webside programmering og opstår en syntaksfejl, kontrollere fejlmeddelelsen for at se, hvad spor det kan give dig som til placeringen af ​​fejlen, og gå over din kode omhyggeligt. Glem ikke at kontrollere de områder over og under den linje, der giver en fejl. Hvis du har undladt at lukke et beslag tidligere, for eksempel, kan ikke opstå fejl, indtil programmet indser tingene er ikke blevet præcist i parentes off, meget længere nede på linjen. Selv kommentarer i kode (som ikke normalt køres af browseren eller serveren) kan forårsage syntaksfejl, hvis de ikke er korrekt mærket som sådanne.

Lignende fejl

Ikke alle programmerings fejl fra stavefejl straks identificeres som syntaksfejl. Hvis en programmør misspells en funktion navn, en variabel eller en metode, du kan få en reaktion som "Metode X findes ikke" Strengt taget, men disse er stadig syntaksfejl. For nemheds skyld, er det altid en god idé at følge et sæt navngivning og stave konventioner for sådanne ting, så eventuelle uoverensstemmelser er lettere at finde.


relaterede artikler