Digitale projekter i økonomi

May 31

Digitale projekter i økonomi


En række universiteter har lanceret projekter for at digitalisere information inden for økonomisk. Pooling deres ressourcer, har institutioner som Glasgow Caledonian University systemet og London School of Economics digitalt katalogiserede mængder økonomi materiale for at gøre det mere let tilgængelige for studerende, lærere og offentligheden.

Den Talking Economics Project

Den Talking Economics Project, sponsoreret af Economics Network, havde til formål at udvikle en digital audio samling, der ville bidrage til at fremme samtaler vedrørende økonomiske spørgsmål. På længere sigt, projektets formål var at give adgang til en samling af økonomi-relaterede data, der hostes af Glasgow Caledonian University system, men tilgængelige for universitetets brugere på verdensplan. Projektet har begrænset sig til ressourcer fra British Broadcasting Corporation lyd samling. Selv med denne form for begrænsning i form af input, projektet var i stand til at give en betydelig mængde information.

Decomate Project

Den Decomate projektet er et europæisk initiativ, at et par biblioteker forpligtede sig til at give digital adgang til deres økonomi materiale. De involverede i denne bestræbelse universiteter er Tilburg University, Universita Autonoma de Barcelona, ​​London School of Economics og Det Europæiske Universitetsinstitut. Projektet forudsat et system til slutbrugere adgang ophavsretligt beskyttet materiale. Systemet blev implementeret af de deltagende universiteter ved hjælp af en enkelt database og lagring online fuldtekst tidsskriftsartikler.

Decomate II-projektet

Den Decomate II-projektet søgte at bygge videre på Decomate projektet og udvikle en arbejdsmodel af et digitalt bibliotek for økonomi ressourcer. Projektet havde til formål at give brugerne adgang til forskellige former for materiale, herunder dem, der har copyright beskyttelse og dem uden ophavsret. En enkelt, ensartet brugergrænseflade giver adgang til dette materiale på tværs af de deltagende universiteter. Interfacet giver brugerne adgang til en række bibliografiske databaser samt fuld tekst ressourcer. Alle de deltagende universiteter i denne bestræbelse, de samme, som deltog i den oprindelige Decomate projektet, har stærke økonomi afdelinger.

Library of Congress Project

I USA, har Library of Congress igangsat et projekt for at give adgang til digitale ressourcer. Gennem disse bestræbelser, Library of Congress håber at få kontrol over sin bogsamling og udvikle en konsekvent katalogisering tilgang. Biblioteket startede sin "Bibliografisk Enrichment Advisory Team" (BEAT) projekt til overvågning af digitale objekter vedrørende erhvervslivet og økonomi. Biblioteket har også sådanne digitale indsats vedrørende andre områder.


relaterede artikler