Sådan Set Up en Internet-server Brug Ubuntu

September 29

Sådan Set Up en Internet-server Brug Ubuntu


Ubuntu er et populært valg for Linux-distributioner, og Ubuntu server edition giver dig mulighed for at oprette Linux, Apache, MySQL, og PHP samtidig og uden megen besvær. Generelt oprette en server kræver, at du indstille hvert af disse muligheder op på sin egen og integration mellem dem kan tage lang tid. Ubuntu server edition pakker alt dette ind i en lille og let at administrere pakke. Der er også andre servertyper rådighed.

Instruktioner

1 Hent ISO-filen til Ubuntus Server Edition og brænde den til en cd / R ved hjælp af din yndlings cd-brænding software. Du kan installere det på en bootbar USB-stick, hvis den computer, du bruger til din server ikke har en cd-rom.

2 Sæt en skærm ind i din server. Placer Ubuntu LiveCD i cd-rom og tænd for maskinen.

3 Naviger til muligheden for at "Installer Til Hard Disk", når mulighederne for LiveCD komme op. Tryk på "Enter" -tasten. Vælg dit sprog, placering og tastaturlayout. Ubuntu kan hjælpe dig med at finde ud af dit tastatur layout, hvis du ikke er sikker på hvad type tastatur du har.

4 Lad LiveCD at oprette dine Ubuntu indstillinger, og når skærmen kommer op beder om din administrative navn, indtaste dit navn og brugernavn, du vil bruge. Angiv en adgangskode og bekræfte det.

5 Vælg hvilken type server, du vil oprette. Dine muligheder er DNS-server, LAMP (Linux, Apache, MySQL og PHP) server, mailserver, OpenSSH server, PostgreSQL database, Print server, og Samba filserver. Vælg hvilken mulighed for at installere og klik på "Enter". Hvis du installerer MySQL, det beder dig om en anden root password.

6 Boot din nye server, når installationen er færdig.

TIPS

  • Hvis du ønsker at tilføje en server type, hvad du oprindeligt valgte at installere, sætte din LiveCD tilbage i CD-ROM og køre følgende kommando i terminalen skal:
  • sudo tasksel installere dns-server
  • Stedfortræder "dns-server" med alt efter hvilken service, du ønsker at installere på din server.
  • Hvis du vil installere en desktop grafisk brugergrænseflade, så du ikke behøver at gøre så meget med terminalen skal, indtaste følgende kommando i terminalen skal:
  • sudo apt-get update
  • sudo apt-get install ubuntu-desktop
  • Indtast din administrative adgangskode, når du bliver bedt om det.

relaterede artikler