Sådan kører IDE & SATA-drev

December 22

Sådan kører IDE & SATA-drev


Installation harddiske kan forårsage hovedpine, især når det drejer sig både SATA og IDE harddisk typer. Dette kan alle afbødes ved hjælp af en filtype over den anden, eller ved at sørge for strukturen med kabel jumpere og indstillinger er alle understøttet. De fleste opsætninger bruger master og slave mulighed. Dette betegner som drev er den primære boot-drev, og som er den sekundære slave drev. Disse indstillinger kan ændres ved hjælp jumper indstillinger på harddiskene.

Instruktioner

1 Manuelt fjerne alle de harddiske fra computeren, efter at udpege de harddisk har operativsystemet boot information.

2 Gennemgå manualen for hver harddisk og ændre indstillingen til cable select. Kablet vælge indstilling vil sørge for computeren bestemmer, hvilken drev er primær eller sekundær, afhængigt af hvor de er tilsluttet langs kablet. De fleste IDE kabler er designet med en blå port, der betegner det forbinder til bundkortet, en grå port, betegner drevet som slave og en sort port, der har udpeget drevet som master. SATA kabler er normalt en-til-en. Dette betyder en ende forbindes til bundkortet og den anden ende til harddisken. Multiple-link SATA kabler bruges kun til særlige opsætninger.

3 Kontroller bundkort BIOS og vælg startrækkefølgen SATA eller IDE-drev, og sørg for drevet med operativsystemet installeret på den startes før de andre drev.

4 Boot systemet og find ud af alle harddiske for at sikre, at alt er på plads. Hvis der er nogen problemer, skal du muligvis opgradere harddisken tilslutningskabler.

TIPS

  • Der er en stor forskel mellem 40-pin og 80-pin IDE tilslutningskabler. Sørg for at vide hvilket kabel du bruger. Den 80-pin typen foretrækkes, når ved hjælp af kablet vælge metode.
  • Gnid dine hænder på strømforsyningen for at aflade evt statisk elektricitet, du måtte have opbygget.

relaterede artikler