Sådan fjernes en ukendt virus fra en computer

January 15

Hver uge en virusscanning bør ske på en computer, der forbinder til internettet på daglig basis. Dette er også tilfældet, hvis du åbner e-mails fra folk, du ikke kender eller downloade billeder, musik eller programmer fra internettet. Bare fordi antivirus-software ikke advare dig, at du har en virus, betyder ikke, at du ikke. Nogle nyere vira er ikke opdateret i antivirusprogram, når de først kommer rundt. Lær at fjerne en ukendt virus fra en computer sikkert og med succes.

Instruktioner

Sådan fjernes en ukendt virus fra en computer

1 Opdater din antivirus software online for at få opdateringer til nye virusser. For at gøre dette, skal du åbne din antivirussoftware, og klik på opdatering. Lad softwaren til at opdatere.

2 Genstart computeren i fejlsikret tilstand for at fjerne enhver ukendt virus på en computer. Årsagen er, at du ikke ved, om virussen kører i baggrunden eller ej. Klik på knappen start og sluk computeren. Når boksen popper op spørger dig, om du vil genstarte eller lukke ned, vælg "Genstart".

3 Tryk på F8, når det første skærmbillede vises. Det er her, du vil se en blinkende markør i øverste højre hjørne. Hold trykke på F8-tasten, indtil du er taget til en skærm med hvid skrift. Der vil du se en liste af ting at gøre. Vælg fejlsikret tilstand ved at trykke på nummeret foran det.

4 Start antivirus scanning, så snart du ser ikonerne på skrivebordet. Denne skærm ser anderledes ud, men bare rolig; du er i det rigtige sted. Lad virus software til at scanne filer, diske og mapper. Scanning er ikke komplet, indtil du har kropsbygning fra den software, du bruger. Hvis der findes en virus, vil en skærm poppe op og spørge dig hvad du skal gøre.

5 Placer alle inficerede elementer i karantæne, og lade softwaren fortsætte indtil gjort.

6 Genstart computeren i normal drift mode og gøre en anden scanning for at sikre din computer er ren.

TIPS

  • Du må ikke fortsætte med at bruge en computer, hvis du tror du har en virus af nogen art.

relaterede artikler