Sådan læses Double Layer DVD'er

February 17

Sådan læses Double Layer DVD'er


Da så mange dvd-film frigivet af store filmselskaber indeholder særlige funktioner, er filmene ofte lagret på to lag, eller dual-layer, diske. Som navnet antyder, double-layer diske indeholder næsten dobbelt så lagerplads af standard DVD-diske, med 8,5 GB lagerplads, sammenlignet med en standard DVD 4,7 GB. Næsten alle DVD-afspillere har evnen til at læse dvd'er med to lag. Hvis du har en spiller, der ikke kan læse diske på grund af en design fejl, men du kan også bruge din computer.

Instruktioner

1 Tænd din DVD-afspiller og åbne diskskuffen. Placer dobbeltlags-DVD i skuffen lige som du ville en single-layer DVD og lukke skuffen. I de fleste tilfælde, vil DVD starte op automatisk, og DVD-menuen vises på skærmen.

2 Fjern dobbeltlags-DVD fra DVD-afspilleren, og læg den i dvd-drevet på din computer, hvis din DVD-afspiller ikke kan læse den. Hvis du allerede har en medieafspiller installeret på den computer, der kan læse dvd-film fra diske, vil spilleren generelt starte automatisk, og DVD åbner i vinduet afspilleren.

3 Gå til dvd-drevet for at åbne DVD, hvis DVD ikke åbner automatisk i en medieafspiller. For at komme til drev på en Windows-system, skal du gå til menuen "Start", klik på "Computer" og find DVD-drevet i drevet listen. På en Mac, gå til skrivebordet og DVD vises som et ikon.

4 Højreklik på det dvd-drev ud af drevet listen eller dvd-ikonet på skrivebordet og vælg "Åbn med" fra menuen. Vælg et af de programmer, der vises i "Åbn med" liste for at åbne dvd i det pågældende program.

5 Download en dvd-afspiller program til din computer, hvis ingen passende programmer kommer op i "Åbn med" liste. Gratis applikationer, der kan afspille dvd'er på en Windows-computer inkluderer VideoLAN s VLC Player og Media Player Classic (se Resources). Gratis DVD-afspiller applikationer til Mac-computere omfatter VLC Player og Apple DVD Player (se Resources).

6 Installer DVD-afspilleren til dit Windows-system ved at dobbeltklikke på ikonet program i "Downloads" mappe og følge instruktionerne på skærmen, eller på en Mac-system ved at dobbeltklikke på ikonet program på skrivebordet for at pakke det, og derefter trække udpakket ikon til "Programmer" mappen. Når programmet er installeret, genindsætte dvd'en i dvd-drevet, og programmet lov til at læse disken automatisk, eller højreklik på DVD, skal du vælge "Åbn med", og vælg det nye program fra listen.


relaterede artikler