Sådan foretages fejlfinding ATAPI

May 22

Fejlmeddelelser er altid irriterende, men de sjældent betyder din computer er ramt alvorlige problemer. Og det er normalt tilfældet med ATAPI (Advanced Technology Attachment med Packet Interface), som er grænsefladen, der forbinder dvd / cd-drev, harddiske og andre komponenter. Selvom ATAPI problemer kan forhindre computeren i at læse eller brænde diske korrekt, de sjældent forstyrre andre programmer i operativsystemet. De mest almindelige årsager til denne type fejl er en løs kabelforbindelse, en nødlidende disk, korrupte drivere eller en mislykket DVD / CD afspiller.

Instruktioner

Kabeltilslutning

1 Afbryd strømkablerne og alle andre kabler fra computeren. Vend skrivebordet, så bagsiden vender opad. Løsn skruerne fra højre side panel eller fjerne tilfælde dække som angivet i din computer manual.

2 Læg computeren ned og kontrollere kablet tilslutning til DVD / CD afspiller. Tryk fast mod fuldstændig stik på både enheden ende og bundkortet ende.

3 Tilslut strømkablet og skærmkablet. Tænd computeren. Indsæt en DVD og se, om computeren læser det uden at producere fejlen. Prøv at brænde en cd eller dvd for at se, om fejlen opstår igen.

Disk Issues

4 Sæt en tom dvd i computeren og forsøge at brænde data til den. Bad eller ulæselige diske kan forårsage ATAPI interface-fejlmeddelelser.

5 Skift til et andet mærke disk eller en skrive-kun disk. Hvis du bruger re-skrive diske og har skrevet til det flere gange, kan det ikke længere være skrivbar.

6 Afinstaller brændende software. Prøv forskellig software, såsom CDBurnerXP, Ashampoo Burning Studio Gratis eller Nero Kwik Burn (tidligere Nero BurnLite). Brænd en ny cd eller dvd for at se, om fejlen fortsætter.

Device Drivers

7 Klik på "Start ikonet", "Control Panel", "System og vedligeholdelse", "Enhedshåndtering". Find CD / DVD-enhed. Hvis der er en gul trekant ved siden af ​​den, indikerer dette en korrupt driver eller mislykkedes enhed.

8 Højreklik på driveren og vælg "Automatisk opdatering" valgmulighed. Lad computeren til at oprette forbindelse til internettet for at finde den rigtige driver.

9 Gå til producentens hjemmeside, hvis automatisk download ikke virkede. Klik på "Support" og find "Download drivere" valgmulighed. Indtast din computermodel og se gennem de drivere, der vises for DVD enhedsdriver. Hent og installer driveren. Genstart computeren.

10 Gå til "Device Manager" igen og se, om den gule trekant er forsvundet. Hvis det stadig er til stede, skal du udskifte DVD / CD-brænder.

Windows opdatering

11 Sæt dit Windows-opdateringer for at installere automatisk. En tilgængelig opdatering løser et 0x0000000d1 ATAPI fejl i Windows Vista.

12 Klik på "Start", "Control Panel", "Windows Update".

13 Check "Aktiver Windows automatisk opdatering" valgmulighed. Vent opdateringerne at downloade og genstarte computeren. Gå til den specifikke opdatering til dette problem, hvis de automatiske opdateringer ikke ordne det.