Sådan oprettes en Array i Ruby

May 28

Der er tre primære måder at oprette et array i Ruby: array bogstavelige, bygge array og tilbagevendende et array. Et array er mest simpelthen defineres som en variabel, der holder et sæt værdier. Hver af de tre måder at oprette et array i Ruby bruges bedst i forskellige situationer, så bliver bekendt med alle af dem kan være ganske nyttigt.

Instruktioner

Opret Array Literal i Ruby

1 Vælg en variabel. I eksemplerne variablen tildeles udtrykket "array". Din variabel kan tildeles uanset navn eller symbol, du foretrækker.

2 Opret et array bogstavelig fra en liste over værdier, du allerede kender. Se på de to eksempler. Det første eksempel opretter en liste over stater, den anden en liste over numre:
array = ["Maine", "Michigan", "California"]
array = [1, 2, 3]

3 Bland typer i en række, hvis du har mere end én type af værdi. Ruby er anderledes end en statisk sprog som Java, idet arrays kan rumme mere end én type. Så hvis dine værdier er både ord og tal den bogstavelige array kan afspejle. For eksempel:
array = ["Maine", 7, 12.3]

4 Udnyt genvejen til rådighed for en bogstavelig vifte af bare strenge. Det vil spare tid og kræfter brugt på at skrive alle citationstegn. I stedet kan du gøre dette:
array = %w{Maine Michigan California}

Byg Array i Ruby

5 Anvend denne metode, når du ikke kender alle de værdier, du vil tildele array når du skriver programmet.

6 Brug Array klassens konstruktør til at lave en ny tom række objekt. Her "arr" er nu en tom matrix objekt, én uden specificerede værdier:
arr = Array.new

7 Tilføj, eller vedhæfte, elementer til slutningen af ​​arrayet med "<<" operatør. Anvendes på enden af ​​arrays, "<<" er benævnt append operatør. Her ønsker vi at indsamle en række strenge fra brugeren. Da vi ikke ved, hvad brugeren vil input skaber vi den tomme array og tilføje variabler til slutningen af ​​det:
arr = Array.new#
Hold læsning linjer fra tastaturet, indtil "ende" er indtastet:
while l=gets.chomp and l != "end" do arr << l end

Retur Array i Ruby

8 Brug sætningen "to_a" for forkortelse for "til array". Alle klasser, der bruger Enumerable modul kan vendes til arrays med "to_a". Dette er den mest almindelige metode til at returnere array og har fordelen, at let at ændre.

9 Tildel for eksempel et array med tallene 1 til 10 til en variabel. Du kan bruge den lange version: a=[1,2,3,4,5,6,7,8,9,10] eller bruge stenografi: a=(1..10).to_a .
Med stenografi ville det være meget lettere at ændre værdierne fra 1 til 10 til for eksempel 7 til 22 som vist her:
a=(7..22).to_a

TIPS

  • I array bogstavelig nogen numre du sætte dit array vil være String objekter, ikke Numerics, så ikke forsøge at lave matematik med dem.

relaterede artikler