Sådan Lod en computer bundkort

August 4

Sådan Lod en computer bundkort


De fleste af komponenterne på en computer bundkort kræver præcision og avancerede loddeteknikker for udskiftning. Men du kan lære disse færdigheder med praksis. Må ikke prøve det på din nye computer. Brug et bundkort fra en forældet computer eller en gammel mobiltelefon. Find en ren, godt oplyst arbejdsområde og få en god, præcision loddekolbe med små tips og kontrolleret varme. Snart vil du være i stand til at erstatte overflade monterede enheder (SMD) på en computer bundkort.

Instruktioner

Fjernelse Components

1 Sådan Lod en computer bundkort

Brug den mindste sporvidde lodde, der vil gøre arbejdet.

Sæt din loddekolbe i at lade den varme op og stabiliseres.

2 Sådan Lod en computer bundkort

Brug en præcision loddekolbe med tips ikke større end din forbindelse.

Rengør spidsen af ​​din loddekolbe ved at røre lodde til det, og derefter tørre den ren på din fugtede svamp. Spidsen skal være skinnende. Gør dette hver gang du bruger strygejernet, før du rører ved det til forbindelsen.

3 Sådan Lod en computer bundkort

Gennemgående hul forbindelser lodde på den modsatte side af bundkortet.

Påfør flux til slutningen af ​​loddemetal væge derefter holde den mod forbindelsen, hvorfra du har brug for at fjerne lodde. Varm lodde væge med strygejernet. Loddemidlet vil sive ind på loddemetal væge. Gør dette for hver pin af den forbindelse, du vil fjerne.

4 Sådan Lod en computer bundkort

Cup-forbindelser lodde på samme side.

Brug pincet til forsigtigt at bryde løs hver pin-forbindelse på komponenten. Hvis det er nødvendigt, rette benene for at give den komponent til at glide let ud af sine monteringshuller. Løft komponent ud af printplade med fingrene eller pincet, afhængigt af dens størrelse.

Installation af komponenter

5 Ret alle stifter af komponenten, så de flugter med alle hullerne på deres forbindelsespunkter. Nogle forbindelser har gennemgående huller og andre har kopper. For gennemgående huller, skubbe alle ben igennem og bøje dem over til at holde komponenten på plads. For kopper, varme ene hjørne kop og fyld den med loddetin. Varm matching pin og smelte en lille mængde loddemetal på det. Varm kop og indsæt stiften. Gør det samme med det modsatte hjørne indsætte så alle ben i deres respektive kopper.

6 Lod hver pin-forbindelse individuelt, rengøring spidsen af ​​din jern hver gang. Arbejde langsomt og forsigtigt. On gennem-hul-forbindelser, skal du trykke spidsen af ​​din jern til forbindelsen og hold lodde til forbindelsen, men aldrig til jern. Lad lodde til at flyde på det fælles. For kopper, varme koppen og hold lodde i det sammen med stiften indtil lodde smelter.

7 Vent tilslutningerne til afkøling derefter rense off enhver flux rester med opløsningsmiddel, og børste, derefter tørre opløsningsmidlet af med klud.

TIPS

  • Brug en børste med ikke-metalliske børster til oprydning.
  • Brug en lodning tip på strygejernet ikke større end den forbindelse, du lodde.
  • Brug den mindste lodde diameter ledning du kan for at få den forbindelse, du har brug for. Små mængder af loddetin gøre arbejdet.
  • Spidsen skal være varmt nok, at loddetin smelter øjeblikkeligt ved berøring til det.
  • Sluk for strømmen på din computer, før du prøver at lodde bundkortet.
  • Vær forsigtig med ikke at overophede komponenter. Fjern altid jern, så snart loddetin smelter.
  • Pas på ikke at brænde komponent overflader eller ledninger med din loddekolbe. Brug så lille et strygejern som muligt.

relaterede artikler