Hvad er forskellen mellem en ekstern og en bærbar harddisk til en computer?

March 16

Hvad er forskellen mellem en ekstern og en bærbar harddisk til en computer?


Eksterne og bærbare harddiske er computer-lagringsenheder, der, i modsætning til den primære harddisk, ligger uden for kabinettet. Både bærbare og eksterne harddiske er en måde at tilføje data lagerplads uden at skulle gå ind i computeren. Tilføjet opbevaring er meget populær i det interaktive miljø af internettet, hvor store filer kan udveksles i øjeblikke. Bærbare og eksterne harddiske er tilsluttet computere via USB.

Støj

Harddiske er det primære medium for datalagring i en computer, og deres samlede kapacitet måles i GB (gigabyte) og nogle gange endda TB (terabyte). Dataene er holdt på roterende skiver inde i harddisken, stablet oven på hinanden. Skiverne er kendt som fade, og kan være dobbeltsidet, hvilket betyder, at data kan optages på begge sider af disken. Udover de evigt roterende skiver, andre bevægelige komponenter indeni enheden omfatter aktuator arme og læse / skrive hoveder. En harddisk kan være ganske højt til tider på grund af tilstedeværelsen af ​​disse bevægelige dele. Typisk en ekstern harddisk gør mere støj end en bærbar harddisk.

Fungere

Eksterne harddiske er designet til datalagring, mens bærbare harddiske er designet til data transport. En ekstern enhed kan opfattes som en del af computeren, som en ekstern enhed, såsom en printer eller scanner. Bærbare harddiske, på den anden side mere ligner tommelfinger drev i form af nytte og funktion. En bærbar harddisk kan lægge op på data fra en computer og overføre filer til en computer i et andet sted. En ekstern harddisk, snarere end transport data, blot tilføje flere GBs til en computers datalagring.

Størrelse

Bærbare harddiske er mindre end eksterne harddiske. En bærbar enhed kan være så lille som en standard smartphone og kan nemt passe ind laptop luftfartsselskaber, rygsække, punge og lommer. Eksterne enheder er så store som konventionelle harddiske, men hvad gør enhederne endnu tykkere er nødvendigheden af ​​et hus. Eksterne harddiske er normalt hylstre i en metallisk shell, der dækker hele enheden, med små åbninger til strømkablet og tilslutningskablet.

Pris

Eksterne drev er normalt dyrere end bærbare harddiske, fordi enhederne har mere plads til opbevaring af data. En ekstern harddisk kan have mere plads end computerens interne enhed og kan endog anvendes som den primære harddisk. Bærbare harddiske har normalt meget mindre data kapacitet.

Magt

Nogle bærbare harddiske, som regel de mindre, behøver en ekstern strømkilde til at køre. Enhederne forbruge meget lidt strøm, og derfor kan stole på USB. Eksterne harddiske er større enheder, og kan ikke køre på strøm stammer fra USB alene; drevene er forbundet til en AC-adapter til magten op. Hvis en ekstern enhed ikke er tilsluttet til en strømkilde, men er knyttet til computeren, vil operativsystemet ikke genkende drevet og vil ikke være i stand til at få adgang til data inde i det.