Hvad er netværkssoftware?

March 13

Netværk software, i den mest grundlæggende forstand, er software, der letter, forstærker eller interagerer med et computernetværk. En type af netværk software giver computere til at kommunikere med hinanden, mens en anden type netværk software giver brugere adgang til fælles programmer. Netværk software er et centralt element i nutidens computernetværk, herunder internettet. Forståelse af de typer af netværk software er det første skridt i at forstå, hvordan din computer netværk virkelig fungerer.

Historie

Computer netværk software har eksisteret så længe der har været computernetværk. Computere har brug for et sprog, som de kan tale i fælles med hinanden. I de tidlige dage af computernetværk software, dette var primært edb-net kommunikationsprotokoller. Protokoller er netværk software, der lader computere "tale" med hinanden. Disse typer af programmer er afhængige af netværksprotokoller at tillade computere til at kommunikere på et fælles måde. Den mest almindelige type protokol er TCP / IP.

Til sidst, flere typer af netværk software udviklet sig, ud over netop de grundlæggende netværksprotokoller.

Egenskaber

Forskellige netværk software kan have forskellige funktioner. Nogle netværk software kan udføre regnskabsmæssige opgaver. Nogle skabe en kommunikationsvej mellem computere, andre netværk eller individuelle brugere. Nogle af disse programmer gemme store mængder data og distribuere den til brugere eller andre programmer.

Fordele

Network software giver mange fordele for netværket. Når det bruges korrekt, kan netværkssoftware øge produktiviteten, reducere belastningen på det fysiske computernetværk og endda give mere effektive måder for brugerne at dele information og til at kommunikere. Netværk software er det, der gør de fleste business computersystemer arbejde, og er en væsentlig del af dagens computermiljø.

typer

Foruden protokoller, der er mange andre typer af netværkssoftware. Der er netværkstjenester operativsystemer, undertiden kendt som NOS. Et netværk operativsystem giver en ramme for computere til at forstå hinanden, og hvorfra computerne kan køre delte programmer. Eksempler på netværk operativsystemer inkluderer .Net og Novell Netware.

Delt netværk applikationer er en anden form for computer netværk software. Disse er programmer, der er lagret på en central server, men løber fra de enkelte klientcomputere. Eksempler omfatter visse former for database applikationer såsom Oracle.

Der er også klient-server netværksprogrammer. Disse netværk programmer har en komponent, der er gemt på serveren, og en komponent, der er gemt på klientens arbejdsstation. Microsoft Exchange er et eksempel på denne type netværk program.

Teorier / Spekulation

Computer netværk software er, på nogle måder, i de tidlige stadier. Nye teorier om computernetværk software, baseret på den menneskelige hjernes neurale netværk, er ved at opstå. Da disse nye typer af computernetværk software udvikler sig, og da computerhardware bliver hurtigere og i stand til at lagre større mængder data, er der ingen at fortælle præcis, hvad computeren netværkssoftware af i morgen vil se ud.


relaterede artikler