Sådan kører Linux på Asus Crosshair bundkort

June 3

Kører Linux på en computer bygget med en Asus Crosshair bundkort opnås på samme måde som at bruge Linux på enhver anden computer bygget med Intel eller AMD CPU'er. Den Crosshair har en sokkel AM2, der understøtter en række CPU'er fra AMD. Linux selv er opdelt i hundredvis af "fordelinger", som hver giver de grundlæggende funktioner i Linux sammen med andre tilknyttede software. Den mest populære fordeling, i november 2010, er Ubuntu, ifølge Distro Watch, en hjemmeside der sporer Linux-distributioner.

Instruktioner

1 Tænd computeren og indsæt Ubuntu Linux disk. Ubuntu "start side" vises.

2 Dobbeltklik på "Install". Indtast oplysninger om dit tastatur (såsom, hvis det er et fremmedsprog tastatur eller specialiserede tastatur, såsom et Dvorak-tastatur), og hvor du befinder dig i verden.

3 Klik på "Guidet - Brug Hele disk" og "Frem", når du bliver spurgt om, hvor meget diskplads til at bruge. Dette vil bruge hele harddisken i computeren. Hvis du har Windows eller et andet operativsystem allerede er installeret på din computer, se Tips.

4 Skriv et brugernavn og en adgangskode, når det ønskes af Ubuntu Linux. Klik på "Log ind automatisk", hvis du vil være den eneste bruger af computeren, og du ikke ønsker at blive generet med at skrive en adgangskode, hver gang du tænder for computeren. Klik på "Forward".

5 Skriv et navn til din computer (dette er, hvad der vil blive vist på netværkskort, hvis du er på et netværk). Klik på "Forward". Et resumé af hvad du har valgt, vises. Klik på "Install".

6 Klik på "Genstart nu", når "Installation Complete" vises. Der vil være et Vent mens installationsprocesser; det er ikke nødvendigt at vente i foran computeren for dette vindue vises. Du kan gøre noget andet i mellemtiden, og så komme tilbage og fortsætte.

7 Indtast dit brugernavn og adgangskode i velkomstskærmen. Begynd at bruge Linux på din Asus Crosshair-baseret computer.

TIPS

  • Hvis du har Windows installeret på din Asus Crosshair-baseret computer, og du ønsker at holde det i tillæg til Linux, vil Ubuntu automatisk registrerer Windows på computeren under installationen. Du kan så vælge at holde Windows-system. Hvis du gør, vil du blive præsenteret med en "Boot loader" hver gang du tænder eller genstarter computeren. Du vil derefter bruge piletasterne på tastaturet til at vælge enten Windows eller Linux.
  • Hvis du ikke har en kopi af Ubuntu Linux, kan du downloade en fra Ubuntu repository og brænde den til en disk (se Resources).
  • Hvis du har Windows installeret på din computer, kan det være en god ide at sikkerhedskopiere dine vigtige dokumenter, før du begynder at bruge Linux på din Asus Crosshair udstyret computer. Mens installationen blot skal skrumpe din Windows-partition og efterlader dine filer alene, kan noget gå galt, og du kan miste dit arbejde, hvis du ikke vælger at sikkerhedskopiere dine vigtige filer.

relaterede artikler