Sådan formateres en flytbar harddisk

July 20

Sådan formateres en flytbar harddisk


Formatering en flytbar harddisk er meget ligesom formatering en traditionel, indbygget harddisk. Windows behandler de to stort set på samme måde. Du bør dog være opmærksom på et par forskelle for at sikre, at Windows formaterer flytbar harddisk korrekt, og du ikke beskadiger det på en eller anden måde ved processen. Bemærk, at instruktionerne gælder for Vista eller Windows 7.

Instruktioner

1 Vedhæft eller indsætte dit flytbar harddisk. Afhængigt af hvilken slags flytbar harddisk, du bruger, kan dette involveret glidende harddisken i en caddie eller det kan være at fastgøre det ved hjælp af et USB-kabel eller et IEEE 1394, Firewire, kabel.

2 Klik på "Start" knappen.

3 Klik på "Kontrolpanel".

4 Vælg "System og vedligeholdelse".

5 Vælg "Administrative Tools".

6 Vælg "Computer Management".

7 Vælg "Disk Management" under "Storage" fanen.

8 Højreklik på den flytbare harddisk. Det vil ofte være mærket enten med navnet på fabrikanten eller med noget lignende "Flytbare medier."

9 Klik på "Format" og klik på "OK" to gange. Vent til computeren for at fuldføre formatering din flytbare harddisk, før du afmonterer den.

TIPS

  • Hvis du har problemer med at finde ud af, hvilken drev er din flytbar harddisk, der er en måde at finde ud af. Tag den flytbare harddisk fra din computer. Klik på "Start" og vælg "Computer" eller "Denne computer", og bemærk de breve til drev der allerede. Tilslut flytbar harddisk. Et nyt drevbogstav skulle poppe op for den flytbare harddisk. Bemærk dette drevbogstav og følg instruktionerne ovenfor.
  • Hvis du bruger Windows XP i stedet for Windows Vista / 7, se Ressourcer for instruktioner om, hvordan du formaterer din harddisk. Instruktionerne er de samme som til Windows Vista / 7, men ikke identiske.
  • Formatering din flytbare harddisk vil få dig til at miste alt det, du har gemt på den. Opret sikkerhedskopier af alle vigtige filer eller programmer, før du formaterer det.
  • Da du arbejder med en flytbar harddisk, er det vigtigt at sikre, at du ikke frakoble drevet, før formateringen er fuldført. Det kan forårsage skader data til din harddisk og kan endda forårsage drevhovederne til at gå ned, forårsager fysisk skade og gøre drevet ubrugelig.

relaterede artikler